de-ndrăgostit ce-am fost şi locuind de veacuri în adâncul mării am învăţat şi scrisul şi cititul

ODISSEAS ELYTIS

Pe scurt

 

Pești. Fabricat în ’87, primavara, la Pitești. Vin la pachet cu toate calitățile și defectele zodiei. Workoholic uneori, alteori boem, orgolios, ambițios, hiper-activ, mofturos, ferm, exigent, mă dovedesc repede genul de persoană pe care trebuie să o „servești” doar în doze controlate atent.

Cu ce ma ocup ?

 

Manager cultural. Istoric, critic și dealer de arta. Antreprenor. Am coordonat sau am participat la organizarea a peste 130 de evenimente: în jur de 70 de expoziții, ceva concerte și seri de teatru, ceva fashion show-uri, ceva cocktail-uri etc. Am promovat artiști, idei, proiecte. Înca fac asta. Am scris o perioada pentru varii publicații. În prezent, semnez pentru The Jentleman’s Journal.

Acum, concret

 

Din 2006, coordonez activitatea Fundației ABP/TFC. În prezent dezvolt, în cadrul ei, proiectul Artosphere, o platforma online care reunește artiști, galerii, muzee și centre culturale europene care activeaza în zona artei moderne și contemporane. Artosphere va fi disponibila public în cursul anului 2017. Proiectele Fluidity și Magmatique (detalii la momentul potrivit) vor fi lansate în primavara lui 2017. De asemenea, sunt co-foundator al Mid-Century, o galerie care promovează și comercializează piese de artă decorativă și design produse în Europa anilor 1930-1980, punând accent pe țările cu mare tradiție în domeniu (Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Germania, Italia, Belgia, Franța).

În trecut

 

Pâna în 2014 am condus Alchemia Gallery & Lounge, pe care o înființasem în septembrie 2013. A fost un proiect care își propunea sa îmbine spațiile expoziționale cu zone de recreere, dupa modelul celebrei cafenele Cabaret Voltaire din Zurich. Din martie 2011 pâna în august 2013 am fost Director al Art Yourself Gallery. Între decembrie 2008 și februarie 2011 am fost Director de Marketing, apoi Director de Evenimente și Programe Culturale al casei de licitații Artmark. Din 2004 și pâna prin 2013 am colaborat cu mai multe ziare și reviste din Argeș și din București, dintre care îmi amintesc cu drag de Compact, Time Out și Catchy.

Ceva școala

 

Dupa doua programe de Master la care am renunțat (din lipsă de timp și din revoltă teribilă față de sistemul românesc de învățământ), am decis finalmente să-l urmez pe cel de Estetică/Filosofia Culturii de la Universitatea București. Absolvent al Facultății de Istoria și Teoria Artei din cadrul Universității Naționale de Arte.

În viața de zi cu zi

 

Pasionat de film (Tarantino, Woody Allen, Almodovar și alții asemenea), de muzică (în principal jazz, soul, blues, ceva rock și muzică clasică), de cafea și de ceai. Iubitor de literatură, mai ales de cea a secolului 20, de la Breton și Miller pâna la Amos Oz și Bruckner. Amator de tenis (joc prost, dar privesc cu atenție), de bicicletă și de călătorii cât mai lungi. Agnostic (cu unele înclinații către filosofia buddhista). Liberal pâna în măduva oaselor (fără vreo afiliere politică). Apărător al drepturilor omului și avocat pasionat al egalității de gen, de șansă și de orice fel.

Despre mine

Pești. Fabricat în ’87, primavara, la Pitești. Vin la pachet cu toate calitățile și defectele zodiei. Workoholic uneori, alteori boem, orgolios, ambițios, hiper-activ, mofturos, ferm, exigent, mă dovedesc repede genul de persoană pe care trebuie să o „servești” doar în doze controlate atent.

Dragoș A Farmazon

Jefferson Dixit

We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.

Thomas Jefferson (&Co.)
U.S. Declaration of Independence
1776